Pravidelné termíny cvičení ve vodě

13. dubna 2023

Pravidelné cvičení ve vodě se zkušenou profesionální lektorkou, paní Lucií Mercovou

 

Cvičení ve vodě – pravidelný program ZDARMA

 

Připravili jsme pro vás pravidelné termíny každé úterý a čtvrtek v týdnu.

 

  • od 9.30 do 10.30
  • úterý a čtvrtek
  • pomůcky u plavčíků
  • dle kapacity
  • lekce jsou ZDARMA

 

V daný den se informujte na recepci bazénu, vstup do prostor bazénu je dle standardního ceníku. Využít můžete vstup nebo permanentku, obojí zakoupíte na recepci bazénu. Vstupenky můžete zakoupit také online na www.saunia.cz

 

O Aqua aerobiku

Aqua aerobik v přechodové vodě – voda dosahuje od prsou do podpaží. Vhodné i pro neplavce. Pokud máte „respekt“ z hluboké vody, doporučujeme právě tento typ cvičení. Ve vodě všude stačíte.

 

Lekce se skládá 40 minut cvičení / 5 minut plavání

 

Vhodné i pro těhotné

 

Na květen připravujeme pravidelné týdenní lekce Aqua aerobiku, sledujte informace na našich stránkách.

 

Jak vypadá lekce

Nejprve je nutné organismus zahřát, připravit na zátěž (warm-up). Následuje warm-up 2, kde se intenzita pohybů zvyšuje. Hlavní část hodiny provádíte aerobní cviky, které rozvíjejí sílu a vytrvalost a tvarují postavu. Cvičení se zrychluje, používají se pomůcky. Uvolňovací fáze, relaxace a na závěr se tělo musí znovu zahřát, aby člověk odcházel z bazénu s pocitem tepla.

 

Aqua aerobic forma pohybu cvičení proti odporu vody, která šetří klouby a umožňuje cvičení lidem s mírnými zdravotními obtížemi. Cvičení je intenzivní jako na suchu, jen je vnímáno příjemněji, protože voda zároveň osvěžuje.

 

Lekce se zaměřuje na redukci váhy, fyzickou kondici a vyrovnání těla. Provádí se různě rychlé pohyby zaměřené na procvičení všech partií těla. Aqua aerobik mohou cvičit jak ženy, tak muži všech věkových i váhových kategorií.

 

Vodní prostředí a jeho výhody

Nadlehčení, cvičení nezatěžuje kosti, klouby a ani páteř těla. Odpor vody je 12x větší než vzduch, je to dokonalý posilovací stroj.

 

Díky tlaku vody na povrch těla dochází k mírnému masážnímu efektu a zároveň tedy k lepšímu odbourávání podkožního tuku a formování postavy. U nejistých cvičenců zůstávají pod vodní hladinou skryty kilogramy nadváhy nebo další nedostatky. Ve vodě zvládnete cvičení, které na suchu by bylo velmi náročné.

 

Lektorka

Lucie Mercová, zdravotní sestra, dlouholetá zkušená lektorka lektorka pilates, aqua aerobiku, aerobiku, jógy a majitelka studia Carpe Diem Mercová Lucie v Karlových Varech

 

Děkujeme.

 

Sledujte nadále informace na našem webu

 

Tým Saunia Thermal Resort